Prinsesjes huilen niet

-
Auteur: Heidi Hassenmüller

Categorie:Young Adults / Onderwerp: -
Cover van het boek 'Prinsesjes huilen niet' van Heidi Hassenmüller
Uitgever Nieuwe Druk
Uitgavejaar 2012
ISBN139789491409073
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Prinsesjes huilen niet is het verhaal van het meisje Gabi dat gedurende vele jaren door haar stiefvader seksueel is misbruikt. Van haar zesde tot haar achttiende levensjaar. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten. Heidi Hassenm¸ller zegt zelf over dit boek: Het is het verhaal van mijn jeugd die ik niet heb gehad. Ik heb het boek voor alle meisjes, jongens, vrouwen en mannen geschreven die in dezelfde schijnbaar uitzichtloze situatie zijn. Doorbreek het zwijgen en vraag om hulp.

Prinsesjes huilen niet verscheen oorspronkelijk in het Duits onder de titel Gute Nacht, Zuckerp¸ppchen. Het boek is gekozen tot beste jeugdboek van het jaar. In Duitsland, Polen en Frankrijk heeft deze roman veel ophef veroorzaakt en er mede toe geleid dat de wettelijke verjaringstermijn voor seksueel misbruik binnen het strafrecht is aangepast. In Duitsland wordt het boek nog altijd op veel scholen als verplichte literatuur gebruikt.

Heidi Hassenm¸ller is geboren in Hamburg en woont sinds 1974 in Nederland. Zij heeft meer dan dertig boeken voor jeugd en volwassenen geschreven. Prinsesjes huilen niet is haar eerste boek dat in het Nederlands is vertaald.

Geschikt voor: 15 - 18 jaar

Bestellen

Bestel 'Prinsesjes huilen niet' bij Bol.com € 16,95 Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.