's-Hertogenbosch

-
Auteur: P.Th.J. Kuijer

Categorie:Reizen & Talen / Onderwerp: Regionalia -
Cover van het boek ''s-Hertogenbosch' van P.Th.J. Kuijer
Uitgever Uitgeverij WBOOKS
Uitgavejaar 2000
ISBN9040095140
ISBN139789040095146
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

In de jaren na de oorlog verschenen belangrijke studies over 's-Hertogenbosch, een van de hoofdsteden van het Hertogdom Brabant. Niet alleen de discussie over het stadsrecht van 's-Hertogenbosch, ook het culturele leven - de Illustre Lieve Vrouw Broederschap, de bouw van de Sint-Janskathedraal en de schilder Jheronimus van Aken - en de sociaal-ecomomische positie van de stad, waren onderwerp van menige studie.
Historicus-archivaris drs. P.Th.J. Kuijer is er in dit boek in geslaagd de vele nieuwe gezichtspunten voor een breed geïnteresserd publiek toegankelijk te maken. Zo komt het rijke verleden van het middeleeuwse 's-Hertogenbosch in dit nieuwe boek tot leven. Kuijer beschikt over het vermogen om de lezer mee te nemen naar de tijd van conflicten met het hertogdom Gelre, het Gildenoproer van 1525, de Reformatie en de Opstand en de inname van de stad door Prins Frederik Hendrik van Oranje.
De geschiedenis van de stad en haar inwoners speelde zich niet af in een volslagen isolement. Ook in de Middeleeuwen was de mobiliteit groot en de problemen waarmee 's-Hertogenbosch mee werd geconfronteerd schildert de auteur in samenhang met belangrijke gebeurtenissen in Brabant, de overige Nederlanden, Frankrijk, het Duitse Rijk en andere gebieden in West-Europa. Het boek is rijk geïllustreerd. De lezer treft tal van afbeeldingen aan die nog niet eerder werden gepubliceerd.

Bestellen

Bestel ''s-Hertogenbosch' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.