Sonnie, de weggelopen roti-pannenkoek

-
Auteur: D.B. Dubois

Categorie:Kind & Jeugd / Onderwerp: Romans & Zelf lezen -
Cover van het boek 'Sonnie, de weggelopen roti-pannenkoek' van D.B. Dubois
Uitgever Dubois
Uitgavejaar 2008
ISBN9075812035
ISBN139789075812039
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Het eerste gedeelte bestaat uit een (voorlees)verhaal over Sonnie en zijn vriendjes.

Sonnie loopt weg van huis (Paramaribo) en wil meedoen aan een pannenkoekenwedstrijd in Holland. Onderweg ontmoet hij eerst een stel lieve dieren, die hem de weg wijzen naar de grote stad. Halverwege ontmoet hij in een boerderij verschillende pannenkoeken, flensjes en poffertjes uit heel de wereld. Samen gaan ze op weg, om mee te doen aan de pannenkoekenwedstrijd in de grote stad. Maar dan gaat het mis. Sonnie vliegt de koekenpan uit en tuimelt door de lucht de stad uit. Hij bezeert bij zijn val zijn knietje en wil nu toch wel weer graag terug naar huis. Een vriendelijke schildpad, ome Kees, neemt Sonnie op zijn rug en samen zwemmen ze helemaal terug naar Suriname.

Eind goed, al goed.

Het tweede gedeelte - Sonnie's Recepten - neemt jong & oud mee op een avontuurlijke smulreis in de eigen keuken! Met tips voor de kleine kok met diabetes!

Het bakboek bevat meer dan 70 recepten (roti-pannenkoek, poffers, pannenkoeken, pannenkoekjes, flensjes, pannenkoekensoep, Pannenkoekijsjes, poffertjes en poffertjesfundues) afkomstig uit meer dan 40 verschillende landen. (Suriname, Nederland, België, IJsland, Argentinië, Frankrijk, Engeland, Thailand, China, Japan, Turkije, Micronesië, Zweden, etcetera).

Het Voorwoord is geschreven door Ronald Giphart.

Bestellen

Bestel 'Sonnie, de weggelopen roti-pannenkoek' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.