Spaanse furie / druk 1

-
Auteur: P. Goeken

Categorie:Thrillers & Fantasy / Onderwerp: Thrillers 541
Cover van het boek 'Spaanse furie / druk 1' van P. Goeken
Uitgevers Bruna Uitgevers B.V., A.W., A.W. Bruna Uitgevers
Uitgavejaar 2009
ISBN139789044964318
TaalNederlands
TypeDigitaal Boek (Adobe ePub)

Samenvatting

Een onbekende Baskische beweging stuurt een opmerkelijke open brief aan de krant El País. Zeven provincies in Spaans en Frans Baskenland dienen binnen zeven weken door het parlement teruggegeven te worden aan het Baskische volk. Ze moeten onder volledig autonoom bestuur komen, anders zal Spanje getroffen worden door de bloedigste oorlog uit haar geschiedenis. Onderhandelen is niet mogelijk.
Het Spaanse volk en de politiek reageren in eerste instantie geschokt, maar na enkele dagen is het nieuws alweer naar de achtergrond verschoven. Dan wordt na precies zeven weken op klaarlichte dag een Duits jongetje op het strand van Benidorm doodgeschoten door een sluipschutter. In Baskenland vallen de politieke partijen die jarenlang vochten voor onafhankelijkheid, nu over elkaar heen om zich te distantiëren van deze laffe aanslag. Zij treden in contact met Nueve, de elite-eenheid van de Spaanse geheime dienst, om de dader te vinden. Aan Nueve's intermediair Carmen Marrero de taak om de zaak tot een goed einde te brengen.

Paul Goeken (1962) emigreerde in 1999 met zijn vrouw en drie kinderen naar Gran Canaria, nadat hij zijn zwem- en duikschool had verkocht. Op het Spaanse eiland schreef hij zijn debuut Hammerhead, en de volgende drie delen in de serie rond Alfonso Silva en Carmen Marrero: Dodelijke stijging, Camouflage en De Orde.

'Paul Goeken bezit het zeldzame talent om een goed verhaal in een moordend tempo te vertellen en de lezers vanaf de eerste pagina's volledig in zijn ban te houden.' – Crimezone.nl

Geschikt voor: Alle e-readers te koop bij bol.com (of compatible voor PDF of ePub). Telefoons en tablets met Google

Bestellen

Bestel 'Spaanse furie / druk 1' bij Bol.com € 7,99 Direct beschikbaar
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.