Spaanse lessen

-
Auteur: David Lambert

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans -
Cover van het boek 'Spaanse lessen' van David Lambert
Uitgever Sirene
Uitgavejaar 2002
ISBN139789058311658
TaalNederlands
TypePocket

Samenvatting

Journalist Derek Lambert wist dat Spanje een zonovergoten land was met een adembenemend landschap, lekker eten, stevige wijn en een bijzonder temperamentvolle bevolking. Wat hij zich niet gerealiseerd had toen hij en zijn gezin besloten om zich in een levendig dorpje in de omgeving van Valencia te vestigen, was dat leren leven in Spanje bijna net zo'n groot avontuur zou blijken te zijn als veel van zijn journalistieke opdrachten.
Ze kopen een tamelijk bouwvallig huis en besluiten zichzelf een jaar de tijd te geven om ingeburgerd te raken. Vol enthousiasme en met wisselend succes storten ze zich in het sociale leven. Als Derek, na het drinken van iets te veel wijn, belooft om met de jonge mannen van het dorp voor een jonge troep stieren uit te rennen, heeft hij daar de volgende ochtend veel spijt van. Ook de restauratie van hun huis zorgt voor de nodige problemen: de timmerman heeft grootse maar veel te dure plannen, de enige dakdekker die ze kunnen vinden lijdt aan hoogtevrees, en een gesprongen leiding zorgt voor een klein meer in de voortuin. Verder maakt hij ruzie met de tuinman, waarschijnlijk de koppigste man van Spanje, wordt verrast door de eerste sneeuwstorm in jaren en verliest bijna alles wat hij heeft opgebouwd door een brand in de citroenboomgaarden.
In Spaanse lessen leert Derek Lambert veel over zichzelf en de overige dorpsbewoners, en hij vertelt hierover met veel warmte en humor.

Bestellen

Bestel 'Spaanse lessen' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.