Spaanse wijnen

-
Auteur: R.L.M. Pierik

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Eten & Koken overig -
Cover van het boek 'Spaanse wijnen' van R.L.M. Pierik
Uitgever Kosmos-Z&K
Uitgavejaar 2001
ISBN9021596474
ISBN139789021596471
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Steeds meer mensen ontdekken de prachtige wijnen uit Spanje. Logisch, want Spaanse wijnen zijn net zo gevarieerd en gepassioneerd als het land zelf. Van houtgerijpte bewaarwijnen uit de Rioja, jonge wijnen uit La Mancha en prachtige rosés uit Navarra tot sprankelende cava uit de Penedés en zilte manzanilla uit Sanlúcar de Barrameda.

Spanje kent inmiddels meer dan 45 wijnbouwgebieden met een DO-status (Denominación de Origen), waarmee wordt aangegeven dat deze gebieden wijnen leveren volgens strenge kwaliteitswijnen. Al deze gebieden produceren hun eigen wijnen, met elk zijn specialiteiten en bijzonderheden.

Rudolf Pierik geeft in Spaanse Wijnen een volledig overzicht van de DO-gebieden van Spanje, inclusief de Canarische Eilanden. Daarnaast besteedt hij speciale aandacht aan de geschiedenis en huidige ontwikkeling van de wijnbouw in Spanje en is een compleet overzicht opgenomen van de in Spanje voorkomende druivensoorten.

Rudolf Pierik is gepassioneerd wijndrinker met een voorliefde voor Spanje. Hij schreef eerder de boeken Rode Bordeaux en Port, waarvoor hij de prestigieuze Versailles Cookbook Award won.

Bestellen

Bestel 'Spaanse wijnen' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.