Spaar de spotvogels

-
Auteur: Harper Lee

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans -
Cover van het boek 'Spaar de spotvogels' van Harper Lee
Uitgever Het Spectrum
Uitgavejaar 1999
ISBN666855612
ISBN139789027468529
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

SPAAR DE SPOTVOGELS is het onvergetelijke verhaal over de humane en onconventionele advocaat Atticus Finch en zijn twee jonge kinderen.
In de jaren dertig is de rassenstrijd in Amerika nog in volle gang. Met name in het Zuiden geldt de neger als een minderwaardig soort mens, dat God noch gebod kent.
Als Tom, een straatarme zwarte man, ervan verdacht wordt en blanke vrouw te hebben verkracht, verdedigt Atticus zijn zaak. In de ogen van de jury staat Toms schuld eigenlijk al vast, maar Atticus doet wat hij kan. Zijn dochtertje Scout en haar broer Jem volgen het proces op de voet. De dramatische rechtszittingen monden uit in een strijd tussen vooroordelen en gezond verstand, waarbij de mensenrechten akelig in de knel komen. Scout leert haar stadsgenoten in al hun benepenheid en hypocrisie kennen en komt tot de ontdekking dat de waarden waar haar vader voor staat, allerminst vanzelfsprekend zijn.

SPAAR DE SPOTVOGELS (To Kill a Mockingbird) is een van de grote moderne klassiekers van de Amerikaanse literatuur en heeft nog niets van zijn zeggingskracht verloren.

Bestellen

Bestel 'Spaar de spotvogels' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.