Spaghetti Spoetnik

-
Auteur: Tonie Mudde

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans 5481
Cover van het boek 'Spaghetti Spoetnik' van Tonie Mudde
Uitgevers Uitgeverij Podium B.V., Podium b.v. Uitgeverij
Uitgavejaar 2010
ISBN139789057595004
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Thomas ontmoet Silke op een verlaten kruispunt. Ze vliegt door de lucht als haar wiel in de tramrails blijft steken. Thomas ontfermt zich over haar afgebroken voortand.
'Je moet hem in je mond stoppen, anders sterft hij af,' zegt de taxichauffeur die hen naar de eerstehulppost brengt. Een paar weken na deze intimiteit stelt Thomas voor dat Silke blijft logeren. 'En met logeren bedoel je logeren?' vraagt zij. Thomas is promovendus Sterrenkunde, vijfentwintig jaar en nog maagd. Hij verlangt naar Silke, maar zij, beeldschoon met fonkelnieuwe voortand, wil ternauwernood lepeltje-lepeltje liggen. De avonden dat ze niet samen zijn, is Thomas alleen in zijn portiekflat
in 'de buitenste buitenwijk van de stad'. Daar volgt hij Silkes sporen op websites als Hyves en Facebook, waar ze te zien is op foto's van wilde feestjes. Gaandeweg wordt het Thomas duidelijk dat hij niet de enige is die worstelt met lichamelijke intimiteit. Want wil Silke geen seks met hém, of wil ze überhaupt geen seks?
En waarom blijft ze hem dan opzoeken? Er volgt een ontroerend maar grimmig spel van aantrekken en afstoten. En van desastreuze chantage. Spaghetti Spoetnik is een roman over macht, seks en sterrenkunde. En over onze verwoede pogingen om contact te leggen met alles wat ons altijd een beetje vreemd zal blijven.

Bestellen

Bestel 'Spaghetti Spoetnik' bij Bol.com € 16 Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.