Speelboek

-

eerste hulp bij het leuk houden van spelen

Auteur: Marianne de Valck

Categorie:Kind & Jeugd / Onderwerp: Informatieve boeken 131
Cover van het boek 'Speelboek' van Marianne de Valck
Uitgevers SWP, Uitgeverij Swp B.V., Swp, Swp, Uitgeverij B.V.
Uitgavejaar 2005
ISBN9066655739
ISBN139789066655737
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Spelen lijkt zo vanzelfsprekend dat we dreigen te vergeten hoe belangrijk onze begeleiding kan zijn voor het spelen en daarmee voor de ontwikkeling van kinderen. Geen kind speelt om zich te ontwikkelen. Een kind speelt omdat, wanneer en zolang het leuk is om te spelen. Wanneer kinderen spelen leuk vinden, spelen ze geconcentreerd en willen ze vaker en langer spelen. Hiermee vergroot de kans op speelwaarde zich als bijdrage aan de ontwikkeling.

Marianne de Valck geeft de waarde, voorwaarden en visies op spelen. Zij gaat onder andere in op hoe we spelen figuurlijke ruimte kunnen geven, we rekening kunnen houden met de aard van kinderen en wat de verschillende pedagogische visies kunnen betekenen voor de keuze van speelgoed. Daarnaast gaat zij duidelijk in op de inrichting van de speelruimte en de begeleiding bij het spelen.

Speelboek geeft informatie en inspiratie om spelen leuk te maken en is uitermate geschikt voor ouders en professionals die met kinderen van 0 tot 12 jaar werken.

...Met een onderwijsbeleid dat meer en meer gericht is op de voor-en vroegschoolse educatie (VVE-beleid), dat ontwikkelingsgericht is en wat zo langzamerhand dreigt te ontsporen richting een verschoolsing van het peuter- en kleuterleven, lijkt het mij dat dit boek uitstekend geschikt is om op de PABO┬┤s te gebruiken in een hopelijk nog op te richten module: didactiek aan peuters en kleuters. Daarnaast is het aan te bevelen voor ieder die beroepshalve met jonge kinderen werkt.
Het boek leent zich ervoor om in een workshopachtige manier van vorming gebruikt te gaan worden. (uit een recensie in het Tijdschrift voor Orthopedagogiek, 44 (2005)

Geschikt voor: 12 jaar en jonger

Bestellen

Bestel 'Speelboek' bij Bol.com € 24 Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.