Speelfilms maken

-
Auteur: Roemer Lievaart

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Schoolboeken -
Cover van het boek 'Speelfilms maken' van Roemer Lievaart
Uitgever Qqleq Dramaprodukties
Uitgavejaar 2005
ISBN9080555142
ISBN139789080555143
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Speelfilms maken is hét boek voor elke ambitieuze amateurcineast en voor elke toekomstige professionele film- en televisiemaker. Of je nu een beginner bent die nog overweegt een camera aan te schaffen of een semi-professional die met een complete crew met filmlampen en hengelmicrofoons aan de slag wil: een completer leerboek is nauwelijks denkbaar.
Hoe krijg ik diepte in mijn beeld? Wanneer is "ik hou van jou" wél een goede tekst? Hoe neem ik geluid op in een disco? Hoe wek ik suspense op? Welke fouten maakt elke beginnende filmer? Hoe laat ik een acteur met zijn ogen spreken? Hoe maak ik een storyboard? Wat is een driepuntsbelichting? Hoe kan ik met één zaklampje vele tranen opwekken?
Alle ins en outs van de camera, het geluid, licht, scenario, découpage, regie, produktie, opnameleiding en montage worden behandeld. Natuurlijk wordt daarbij aan de techniek uitgebreid aandacht besteed, maar het gaat bij speelfilms toch voornamelijk om de inhoud. De vraag "wat is een groothoeklens?" is nu eenmaal minder interessant dan de vraag "wat doet een groothoeklens en hoe kan ik dat in drama gebruiken?"
Speelfilms maken is gebaseerd op een videocursus die voor veel enthousiaste amateurs ooit het begin van hun professionele carrière heeft betekend! Sindsdien wordt het boek door het hele land bij cursussen en opleidingen gebruikt. Onder meer bij (culturele centra van) drie universiteiten, meerdere grafische lycea, een groot landelijk audiovisueel opleidingsinstituut en diverse videoclubs.
Maar het zijn vooral de geïnteresseerde, individuele klanten die dit boek zo succesvol hebben gemaakt.

Bestellen

Bestel 'Speelfilms maken' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.