Spel der Goden / 3 in de ban van de woestijn

-
Auteur: Steven Erikson

Categorie:Thrillers & Fantasy / Onderwerp: Fantasy -
Cover van het boek 'Spel der Goden / 3 in de ban van de woestijn' van Steven Erikson
Uitgever Luitingh
Uitgavejaar 2008
ISBN9024528496
ISBN139789024528493
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Het verwoeste continent Genebackis geeft in een laatste stuiptrekking geboorte aan een nieuw rijk: het Domein van Pannion. In een vloedgolf van bloed reiken de tentakels van de nieuwgeborene om zich heen en vermorzelen alles, zowel steden als hele koninkrijken, waarvan de bewoners zich niet willen onderwerpen aan het gezag van de valse profeet, de Zieneres Sha'ik.
Het wankele bondgenootschap dat tegenstand biedt, bestaat uit het regiment van Hoge Vuist 'Eenarm' Dujek en Whiskyjacks veteranen, de Bruggenbranders. Zij aan zij vechten zij nu met hun vijanden van weleer: de grimmige strijdkrachten van de krijgsheer Caledan Brood, Anomander Rake, Zoon der Duisternis en zijn gevreesde Tite Andii, en het Rhivivolk van de Vlakten. Tegenover de legers van de Zieneres zijn ze evenwel verreweg in de minderheid. Wanhopig wordt gezocht naar nieuwe bondgenoten, zoals de huurlingenbroederschap van de Grijze Zwaarden, die is ingeschakeld om de stad Capustan voor verwoesting te behoeden.
Intussen probeert de jonge officier Paran te begrijpen hoe het mogelijk is dat zijn overleden geliefde is teruggekeerd als een van de vier zielen van een magisch kind. Zijn bevelvoerder, Whiskyjack, spant zich in om als krijger en mens naar beste eer en geweten te handelen. De verkenner Toc doet alles om een afschuwelijke foltering te overleven om geheimen door te kunnen geven die alleen hem, en dan nog slechts gedeeltelijk, bekend zijn.
Dan komt onverwacht het bericht dat de reusachtige legers van de ondode T'lan Imass zijn wederopgestaan. Zijn het nieuwe bondgenoten of nieuwe vijanden?

Bestellen

Bestel 'Spel der Goden / 3 in de ban van de woestijn' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.