Spelen met vuur

-

en andere experimenten die je thuis kunt doen - maar liever niet

Auteur: Th. Gray

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Exacte wetenschappen 1197
Cover van het boek 'Spelen met vuur' van Th. Gray
Uitgevers Fontaine, Fontaine Uitgevers B.V.
Uitgavejaar 2011
ISBN139789059564091
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

In Spelen met vuur demonstreert Theodore Gray wetenschappelijke principes met extreme proeven. Hij lanceert een modelraket met de energie uit een koekje, steekt een fosforzon aan met een gram witte fosfor in een met pure zuurstof gevulde bol en hij brengt leven in de brouwerij door met 220 kilo ongebluste kalk en water een jacuzzi op te warmen.

Elke proef in dit boek wordt verduidelijkt met opvallende kleurenfoto’s en Gray legt bijna elk experiment stap voor stap uit. Wie zich houdt aan de veiligheidsinstructies kan de meeste van de 55 proeven zelf uitvoeren, van het maken van zinkende ijsblokjes tot sculpturen van natriumacetaat en het in brand steken van zuiver staal.

Of men al deze gekte nu na wilt doen of er alleen maar over wilt lezen, Gray maakt wetenschap spannend en voor iedereen makkelijk te begrijpen. De proeven zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ze verklaren ook op een unieke, boeiende en vaak humoristische manier de elementaire wetenschappelijke principes.

Theodore Gray is de auteur van het uiterst succesvolle De elementen. Hij schrijft columns voor Popular Science, is eigenaar van www.periodictable.com en maker van de fotografische affiche van het periodiek systeem die in vele universiteiten, middelbare scholen en musea hangt.

Bestellen

Bestel 'Spelen met vuur' bij Bol.com € 7,9 Uiterlijk 21 juli in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.