Stadscahiers 2008/2009

-

de transformatie van de naoorlogse stad



Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Architectuur 181
Cover van het boek 'Stadscahiers 2008/2009'
Uitgevers SUN, Uitgeverij SUN, Sun Uitgeverij
Uitgavejaar 2008
ISBN9085066522
ISBN139789085066521
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Stadscahiers presenteert eenmaal per jaar een overzicht van de ontwikkelingen in de stedelijke vernieuwing. Vijftien opmerkelijke gebouwen worden uitgebreid gedocumenteerd en beschreven.

Naast deze 'hoogtepunten' is een belangrijk deel ingeruimd voor het thema 'openbaar groen en publieke ruimte'. Van oudsher zijn de naoorlogse stadsdelen bekend om hun royale hoeveelheid openbaar gebied. Bij de hedendaagse herstructurering sneuvelt veel groen. In Stadscahiersworden de problemen geanalyseerd en worden projecten getoond die een bijdrage leveren aan het openbare leven in deze stadsdelen.

Stadscahiers analyseert de transformatie van de 'probleemwijken' in de naoorlogse stad, biedt historisch inzicht, geeft commentaar en levert voorbeelden, ongeacht of het nieuwbouw na sloop of renovatie betreft. Verbetering van deze wijken is immers alleen succesvol als de nieuwbouw en renovatie gelijk opgaan met een programma waarin participatie, verbetering van onderwijs, goede zorg en ook werkgelegenheid prioriteiten zijn.

Bestellen

Bestel 'Stadscahiers 2008/2009' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.