Stillevens van Adriaen Coorte (c. 1683-1707)

-

met oeuvrecatalogus

Auteur: Quentin Buvelot

Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Biografieën & Memoires 119
Cover van het boek 'Stillevens van Adriaen Coorte (c. 1683-1707)' van Quentin Buvelot
Uitgevers Uitgeverij W Books B.V., Uitgeverij WBOOKS
Uitgavejaar 2008
ISBN9040084890
ISBN139789040084898
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

De schilderijen van Adriaen Coorte vormen een opvallende groep in de stillevenschilderkunst van rond 1700. In deze periode waren nog maar weinig gespecialiseerde stillevenschilders in de Noordelijke Nederlanden actief. Waar zijn collega's in hun stillevens een warme belangstelling aan de dag legden voor overdaad en weelde, vond Coorte zijn kracht juist in zeer eenvoudige voorstellingen.
Het werk van Coorte is tegenwoordig enorm in trek bij kunstliefhebbers. Juist de bescheidenheid van zijn schilderijen lijkt bepalend voor zijn almaar toenemende populariteit. Deze bescheidenheid blijkt niet alleen uit de eenvoud van de onderwerpen, maar ook uit het veelal geringe formaat van de schilderijen.

Deze toegankelijke uitgave is verschenen naar aanleiding van de tentoonstelling over Coorte, een grootse 'kleine meester'. Omdat er de laatste jaren diverse schilderijen zijn teruggevonden, is in deze publicatie een volledige beschrijving van zijn oeuvre opgenomen, de eerste die sinds 1977 verschijnt. Vrijwel alle werken in dit oeuvre-overzicht zijn in kleur afgebeeld.

Bestellen

Bestel 'Stillevens van Adriaen Coorte (c. 1683-1707)' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.