The Flavour of Holland

-
Auteurs: Anneke Peters, Hilary Keatinge

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Internationaal koken -
Cover van het boek 'The Flavour of Holland' van Anneke Peters en Hilary Keatinge
Uitgevers Schuyt, Fontaine Uitgevers B.V.
Uitgavejaar 1995
ISBN9060973704
ISBN139789060973707
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Hoe leg je aan een buitenlander uit waarom we in Nederland op 31 december om 12 uur 's nachts oliebollen en appelflappen eten en waarom de Elfstedentocht in het teken staat van erwtensoep, anijsmelk en Beerenburg?
In The flavour of Holland leggen de auteurs – een Ierse en een Nederlandse – uit wat de traditionele Nederlandse eetcultuur zo bijzonder maakt. Aan de hand van gebruiken op verschillende momenten in het jaar, van het aspergeseizoen tot Sinterklaas worden onze eetgewoonten en de daaruit voortkomende recepten beschreven. Van bitterkoekjes en kroketten tot stamppotten en rijsttafels: dit boek geeft een beeld van de hedendaagse Hollandse keuken, zonder traditionele recepten te vergeten.
Een must voor elke nieuwkomer, iedereen die Nederland met al zijn lekkernijen achter moet laten en voor iedereen die gewoon wil weten hoe je Weesper moppen of Huzarensalade maakt.

Bestellen

Bestel 'The Flavour of Holland' bij Bol.com € 7,49 3-4 werkdagen
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.