Uitgevers | Schuyt, Fontaine Uitgevers B.V. |
Uitgavejaar | 1995 |
ISBN | 9060973704 |
ISBN13 | 9789060973707 |
Taal | Nederlands |
Type | Paperback |
Hoe leg je aan een buitenlander uit waarom we in Nederland op 31 december om 12 uur 's nachts oliebollen en appelflappen eten en waarom de Elfstedentocht in het teken staat van erwtensoep, anijsmelk en Beerenburg?
In The flavour of Holland leggen de auteurs – een Ierse en een Nederlandse – uit wat de traditionele Nederlandse eetcultuur zo bijzonder maakt. Aan de hand van gebruiken op verschillende momenten in het jaar, van het aspergeseizoen tot Sinterklaas worden onze eetgewoonten en de daaruit voortkomende recepten beschreven. Van bitterkoekjes en kroketten tot stamppotten en rijsttafels: dit boek geeft een beeld van de hedendaagse Hollandse keuken, zonder traditionele recepten te vergeten.
Een must voor elke nieuwkomer, iedereen die Nederland met al zijn lekkernijen achter moet laten en voor iedereen die gewoon wil weten hoe je Weesper moppen of Huzarensalade maakt.