Voetstappen op de trap

-

slachtoffers van kindermishandeling vertellen hun verhaal

Auteur: Kees Opmeer

Categorie:Kind & Jeugd / Onderwerp: Opvoeding & Verzorging 308
Cover van het boek 'Voetstappen op de trap' van Kees Opmeer
Uitgever Gorcum b.v.
Uitgavejaar 2009
ISBN139789023245490
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

De eerste klap raakt de zijkant van Edwins hoofd. Met zijn handen probeert hij wanhopig de slagen af te weren. Als hij struikelt, begint zijn vader hem te trappen. Edwin probeert niet te huilen, omdat zijn vader dan nog bozer wordt. Maar hij kan zijn tranen niet tegenhouden, tranen
van ingehouden woede.

Als hij overeind komt, raakt een harde stomp hem recht op zijn neus. Door de kracht van de stomp valt hij tegen de bank aan. De pijn is bijna niet te verdragen. Hij voelt hoe het bloed zijn keel in vloeit.

Voetstappen op de trap vraagt op indringende wijze aandacht voor het onderwerp kindermishandeling. Het boek bevat zestien waargebeurde verhalen over kinderen en jongeren die het slachtoffer zijn of zijn geweest van kindermishandeling. Het zijn aangrijpende en soms schokkende verhalen over lichamelijke en geestelijke mishandeling, seksueel geweld en verwaarlozing. Maar het zijn ook verhalen die laten zien hoe sterk en moedig deze mensen zijn. De verhalen zijn geschreven vanuit de belevingswereld van de geïnterviewde jeugdigen en volwassen. De foto's geven de verhalen een extra dimensie.

Voetstappen op de trap is toegankelijk geschreven en bereikt daarom een grote doelgroep, van jeugdigen tot ouders. Ook voor professionals uit het werkveld, die in meer of mindere mate te maken krijgen met kindermishandeling, is het boek uitermate geschikt. Er komt een breed scala aan kenmerken omtrent het onderwerp kindermishandeling aan de orde, van geheimen en pedagogische (on)macht tot machtsmisbruik en loyaliteit.

Kortom: een boek met levensechte verhalen die kindermishandeling een gezicht geven.

Bestellen

Bestel 'Voetstappen op de trap' bij Bol.com € 9,95 Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis.
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.