100 en gezond

-
Auteur: J. Robbins

Categorie:Gezondheid & Psychologie / Onderwerp: Gezondheid & Psychologie overig -
Cover van het boek '100 en gezond' van J. Robbins
Uitgevers Bruna, Bruna, A.W. Bruna LeV.
Uitgavejaar 2006
ISBN9022992373
ISBN139789022992371
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

'Soms denk ik dat we niet zozeer ons leven hebben verlengd, maar ons doodgaan. We worden wel steeds ouder, maar we worden niet gezónd ouder.' - John Robbins in 100 en gezond.
Waarom zouden we aanvaarden dat ouderdom met gebreken komt? Wat wij als het onoverkomelijke gevolg van het ouder worden beschouwen, is in werkelijkheid helemaal geen natuurlijk onderdeel van dat proces. John Robbins laat dat zien aan de hand van de vier gezondste en langst levende volken ter wereld: de Abkhasia in de Kaukasus, het bergvolk van Hunza in Centraal-Azië, de inwoners van de heilige vallei van Vilcabamba in Zuid-Amerika en de bewoners van de Japanse eilanden van Okinawa. Robbins zoekt naar de verklaring waarom juist deze volken zo lang én gezond leven. Hij combineert dit met recente wetenschappelijke inzichten om te komen tot een plan waarmee iedereen gezond oud kan worden. Zelfs de kans op kanker en ouderdomsziekten als alzheimer en hartaandoeningen kan aanzienlijk worden verminderd met het juiste dieet en een verandering van levensstijl.
John Robbins wordt wereldwijd beschouwd als dé expert op het gebied van voeding en het verband tussen gezondheid en leefomgeving. Hij is de auteur van bestseller Diet for a new America, waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht.

Bestellen

Bestel '100 en gezond' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.