100 Meesterwerken van onze tijd

-
Auteur: Kelly Grovier

Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Musea 120
Cover van het boek '100 Meesterwerken van onze tijd' van Kelly Grovier
Uitgever Uitgeverij Ludion
Uitgavejaar 2013
ISBN139789461301277
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Net zoals Picasso’s Guernica en Mondriaans Victory Boogiewoogie voor ons belangrijke culturele getuigenissen zijn van hun tijd, zullen kunstwerken van nu voor latere generaties onze tijd markeren. Maar welke zijn dat? Welke hedendaagse kunstwerken weerspiegelen de tijdgeest aan het eind van de 20e en het begin van de 21e eeuw?

Dit gedurfde en overtuigende boek voorspelt welke kunstenaars en kunstwerken van de voorbije twee decennia ons tijdperk zullen definiƫren, door hun vermogens ons te ondervragen, te provoceren en te inspireren.

Kelly Grovier, een rijzende ster onder de jonge cultuurcritici, analyseert honderd hedendaagse kunstwerken die voorbestemd lijken om de tand des tijds te doorstaan. In dit boek wordt uiteengezet hoe elk werk is ontstaan, welke invloed het heeft gehad en hoe het niet alleen inzicht verschaft in de verbeelding van zijn schepper, maar ook in de tijd waarin wij leven.

Het boek presenteert een opmerkelijke, eigenzinnige keuze uit de iconische werken van de grote kunstenaars van onze jaren, onder wie Marina Abramovic, Marlene Dumas, Olafur Eliasson, Andreas Gursky, Nan Goldin, Mike Kelley, On Kawara, Jeff Koons, Gerhard Richter, Neo Rauch, Luc Tuymans en Richard Serra. Alle 100 sleutelwerken zijn in kleur afgebeeld en gaan vaak vergezeld van vergelijkend beeldmateriaal.

Kelly Grovier is dichter, historicus en literatuurcriticus. Hij studeerde aan de University of California en aan Oxford University. Hij schrijft over kunst in Times Literary Supplement en is medestichter van het internationaal wetenschappelijke tijdschrift European Romantic Review.

Bestellen

Bestel '100 Meesterwerken van onze tijd' bij Bol.com € 7,9 3-4 werkdagen
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.