1000 Wonderen van de Natuur

-
Originele titel: 1000 Wonders Of Nature


Categorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Natuur -
Cover van het boek '1000 Wonderen van de Natuur'
Uitgevers Reader's Digest, Reader'S Digest Nv BelgiË
Uitgavejaar 2007
ISBN9064077835
ISBN139789064077838
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

De meeste mensen hebben wel gehoord van de zeven wereldwonderen, al zijn er maar weinig die ze kunnen opnoemen. De wereld kent echter ook heel andere wonderen, die niet het werk zijn van de mens, maar van natuurkrachten. Meer dan 4 miljard jaar geleden schiepen deze krachten onze planeet en later ook zijn kostbare overvloed van levende organismen. Het resultaat is een verbazingwekkende verscheidenheid van natuurwonderen, waarvan de geleerden sommige volledig hebben doorgrond terwijl ze andere nog maar net beginnen te begrijpen. In vroegere tijden verklaarde de mens natuurwonderen met mythen en legenden in plaats van met feiten. Dankzij de wetenschap weten we nu veel meer over de werking van de natuur. Een duizendtal natuurwonderen wordt beschreven en verklaard in dit nieuwe boek van Reader's Digest: 1000 WONDEREN VAN DE NATUUR.
Eerst komen de levende organismen aan bod met een aantal van de wonderlijkste bewoners van onze planeet, zoals dieren die kleiner zijn dan sommige bacteriĆ«n, schimmels die zichzelf opeten en planten die ondergronds groeien en bloeien. Verder is er aandacht voor wonderbaarlijk diergedrag: vissen die de nacht doorbrengen in een slijmerige slaapzak en vogels die zich voeden met bloed. Andere levende wonderen zijn de dieren die zich het snelst voortbewegen, de langste trektochten maken, het langst leven of de grootste bouwmeesters zijn – bijvoorbeeld bevers en termieten, die fantastisch ingewikkelde woningen bouwen zonder eerst te hoeven leren hoe ze dat moeten doen.
1000 WONDEREN VAN DE NATUUR beschrijft ook de aarde zelf en verklaart om te beginnen zijn plaats in het zonnestelsel. Het gaat over verschijnselen die de mensheid al eeuwenlang fascineerden en andere die nieuw zijn voor de wetenschap. Wat zijn kometen en waarom hebben ze een lichtgevende staart? Wat zijn quasars en waar zijn ze te zien? Hoe komt het dat de zon licht geeft en hoe lang zal het duren voordat hij uiteindelijk is uitgedoofd?
In 1000 WONDEREN VAN DE NATUUR maakt de lezer kennis met de woeste, vernietigende krachten van de natuur. De lijst van natuurwonderen omvat zowel vulkaanuitbarstingen en aardbevingen als extreme weersomstandigheden, zoals onweer, hagelstormen, orkanen en tornado's. Het beschrijft de meest spectaculaire fenomenen van het aardoppervlak, van de hoogste bergen tot de diepste oceanen en grotten. En het geeft de verklaring van een aantal zeldzame natuurverschijnselen, zoals de legendarische 'groene flits' van de ondergaande zon, het Brockenspook en het Sint-Elmusvuur.
1000 WONDEREN VAN DE NATUUR is een prachtig uitgevoerd boek overvol met verbazingwekkende feiten over onze wereld en zijn bewoners – van de zinderende woestijn tot de donkere diepzee! Het levert jong en oud gespreksstof op en kan keer op keer gebruikt worden om vragen te beantwoorden, foto's te bekijken of voor spreekbeurten en andere projecten op school.

Bestellen

Bestel '1000 Wonderen van de Natuur' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.