1001 hints & tips voor de tuin

-


Categorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Natuur -
Cover van het boek '1001 hints & tips voor de tuin'
Uitgevers The Readers Digest, Reader'S Digest Nv
Uitgavejaar 2001
ISBN9064075891
ISBN139789064075896
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Het doel van 1001 Hints & tips voor uw tuin is zowel de beginnende als de gevorderde tuinier op heledere en onderhoudende wijze deskundige informatie te verstrekken over alle aspecten van het tuinieren. Dit gebeurt op een manier waarop u het gemakkelijkste deze informatie kunt opzoeken, namelijk alfabetisch: van Aalbes tot Zwembad komen talloze onderwerpen aan bod. Dankzij de talrijke verwijzingen en het uitgebreide register hebt u bovendien snel toegang tot andere trefwoorden over verwante onderwerpen. Als u, bijvoorbeeld, van plan bent uw eigen groenten te gaan kweken, zult u niet alleen de trefwoorden willen raadplegen over de verschillende gewassen, maar ook die over Compost, Moestuin, Mulchen, Organisch tuinieren en vele andere die u bij uw werkzaamheden van nut zijn.
De gezamenlijke adviezen en aanbevelingen van de taltijke gespecialiseerde medewerkers aan 1001 Hints & tips voor uw tuin stellen u in staat met dit boek in de hand de mooiste borderplanten, de beste bomen en heesters voor een haag en de aardigste planten voor in een bak op de vensterbank te kiezen en te verzorgen. En passant verstrekken zij u allerlei geldbesparende tips, bijvoorbeeld over bodembedekkers, de opslag van bollen en het zelf kweken van pelargoniums, en adviezen over de meest uiteenlopende onderwerpen - van thematuinen, de watertuin en de schaduwtuin, tot kinderen en de tuin, fotograferen en het onderhouden van tuingereedschap.
Verspreid door het alfabetische gedeelte is een aantal speciale onderwerpen opgenomen, snel herkenbaar aan hun gekleurde band en gewijd aan uiteenlopende thema's op tuingebied, van De strijd tegen het onkruid tot Uw tuin als natuurreservaat, en van Romantische rozen tot De moestuin van vroeger. En tenslotte vindt u op praktisch elke bladzijde van het alfabetische deel een kleurige kadertekst met achtergrondinformatie over praktische vaardigheden, geschiedenis, verrassende feiten, en het kiezen van plantensoorten, groenterassen, gereedschappen enzovoort.
Na het alfabetische gedeelte volgen een uitgebreid overzicht van de ziekten en plagen die in de tuin kunnen voorkomen en een kalender met van maand tot maand de werkzaamheden die verricht moeten wordn. Al met al is 1001 Hints & tips voor uw tuin niet alleen een onschatbare hulp bij het tuinieren, maar ook een naslagwerk waarvan u op een winteravond heerlijk kunt genieten.

Bestellen

Bestel '1001 hints & tips voor de tuin' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.