100X Hollands

-

De 100 Meest Gegeten Gerechten Van Nederland

Auteur: Eke Mariën

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Internationaal koken -
Cover van het boek '100X Hollands' van Eke Mariën
Uitgevers Karakter Uitgevers B.V., Karakter Interactive, Karakter Uitgevers Bv
Uitgavejaar 2012
ISBN139789045201047
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Een culinaire zoektocht via social media

100 x Hollands is de start en tevens het slotakkoord van een grootschalig multimediaal project, waarin culinaire duizendpoot Eke Mariën op zoek gaat naar het antwoord op de vraag: Wat eet Nederland?

Via diverse social-media vraagt Mariën zijn volgers om hem iedere dag (of in ieder geval zo vaak mogelijk) te laten weten wat zij 's avonds gaan eten. Op deze manier ontstaat er een database gevuld met receptuur van de meest gegeten en geliefde gerechten van Nederlanders. Dat kan of een simpele gehaktbal zijn, of een patatje met. Maar ook pizza, pasta en sushi zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse eetcultuur.

De top100 van deze gerechten wordt vervolgens gebundeld in het boek 100 x Hollands. Mariën zal voor alle gerechten originele receptuur geven en maakt zelfs de meest gewone gerechten bijzonder. Daarnaast worden culinair recensenten en journalisten gevraagd antwoord te geven op de vraag Wat eet Nederland? door hun persoonlijke top10 te formuleren.

Eke Mariën is eigenaar van Boerenjongens Eetwinkel in het Amsterdamse IJburg. Binnen Boerenjongens combineert hij zijn culinaire activiteiten: koken, receptuurontwikkeling, culinaire producties (o.a. voor Delicious Magazine en BNR nieuwsradio), productontwikkeling en het schrijven van kookboeken (Cook & Chemist, Meer recepten uit de moleculaire keuken van Cook & Chemist en Het boerenjongens kookboek).

Bestellen

Bestel '100X Hollands' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.