100xfoto

-


Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Kunst & Cultuur overig -
Cover van het boek '100xfoto'
Uitgever Thoth
Uitgavejaar 1996
ISBN9068681400
ISBN139789068681406
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De fotocollectie van het Stedelijk Museum is de oudste Europese collectie fotografie in een museum voor moderne kunst. Hij werd in 1958 tijdens het directoraat van Willem Sandberg opgezet en groeide met name sinds de jaren zeventig uit tot een internationaal georiënteerde verzameling twintigste-eeuwse fotografie.
Uit de circa 4000 foto's die het museum bezit is in deze catalogus een selectie van 100 foto's opgenomen. Aan de hand van bekende meesterwerken en van minder bekende foto's geeft deze keuze een indruk van de kwaliteit van de collectie en van de veelzijdigheid van fotografische uitdrukkingsmogelijkheden in de afgelopen eeuw, van Eugène Atget tot Andreas Gurski en van Lewis Hine tot Nan Goldin.
Naast een inleiding op de geschiedenis van de collectie zijn kleine essays over de afzonderlijke foto's en hun makers opgenomen. Literatuurverwijzingen, een lijst van tentoonstellingen en een overzicht van alle in de collectie aanwezige fotografen maken dit boek tot een inspirerend naslagwerk voor liefhebber en specialist.

Bestellen

Bestel '100xfoto' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.