11 september, het keerpunt

-
Auteur: Stan van Houcke

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Mens & Maatschappij -
Cover van het boek '11 september, het keerpunt' van Stan van Houcke
Uitgevers Atlas, Atlas-Contact
Uitgavejaar 2001
ISBN9045009226
ISBN139789045009223
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Een vijfde van de wereldbevolking bezit 86 procent van de geproduceerde goederen op aarde, de overige vier vijfde bezit de resterende 14 procent. Meer dan de helft van de wereldbevolking is jonger dan achttien jaar. Het overgrote deel van hen groeit in armoede op in repressieve maatschappijen. Tegelijkertijd worden ze onder invloed van de massamedia gedreven door dezelfde aspiraties en hoop als hun leeftijdgenoten in het rijke Westen. Worden hun verwachtingen gefrustreerd, dan zullen hun gevoelens van wrok onherroepelijk eindigen in extreme vormen van terrorisme.
In de islamistische wereld is de ware voedingsbodem van de haat niet de godsdienst, noch de verschillen in beschaving, maar de armoede, onmondigheid, machteloosheid en vernedering van alledag en het terrorisme van de grootmachten zodra hun economische belangen bedreigd worden. De feodale houding ten opzichte van de arme landen is na 11 september 2001 onhoudbaar geworden.
Dat is de strekking van een serie interviews die VPRO-journalist Stan van Houcke voerde met Robert Fisk, Karen Armstrong, Benjamin Barber, Noam Chomsky en Frank Barnaby, en van de dagboeken die hij bijhield sinds de aanslagen van 11 september.

Bestellen

Bestel '11 september, het keerpunt' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.