Auteurs: Manon Sikkel, Michiel Klønhammer
| Uitgever | Becht's Uitgevers-Maatschappij |
| Uitgavejaar | 2002 |
| ISBN | 9023011155 |
| ISBN13 | 9789023011156 |
| Taal | Nederlands |
| Type | Paperback |
Couscous, één van de belangrijkste gerechten uit Noord Afrika, verovert razendsnel de Nederlandse keuken. Want couscous is niet alleen gezond en lekker, het is ook nog eens verrassend makkelijk klaar te maken! In combinatie met amandelen, knoflook, verse koriander en zongerijpte tomaten staat er binnen vijf minuten een complete, vegetarische maaltijd op tafel. En wie couscous wil eten zoals het hoort, eet het op de traditionele manier met lamsvlees, kip of vis en zeven groenten. Couscous, de nieuwe keuken, is een prachtig vormgegeven boek met mooie foto's en smakelijke recepten van veel snel en eenvoudig te bereiden gerechten en salades, maar ook van traditionele Noord-Afrikaanse couscousschotels. En wist u dat je met couscous ook heerlijke zoete gerechten kunt maken, zoals een dessert met amandelen en honing dat onder meer op Marokkaanse bruiloften wordt gegeten? U vindt in dit boek:
- Traditionele én eenvoudige snel-klaar-recepten;
- Het verhaal van de rijke geschiedenis van couscous;
- Veel vegetarische recepten. Manon Sikkel en Michiel Klønhammer zijn journalist/ publicist en enthousiaste kookfreaks. Ze begonnen hun culinaire carrière met een serie verhalen over exotisch koken in Het Parool.