Culinair Sardinië

-

Een Eerlijke En Eenvoudige Eilandkeuken

Auteur: Loes Janssen-Miraglia

Categorie:Eten & Koken / Onderwerp: Internationaal koken 276
Cover van het boek 'Culinair Sardinië' van Loes Janssen-Miraglia
Uitgevers Karakter Uitgevers B.V., Karakter Interactive, Karakter Uitgevers Bv
Uitgavejaar 2012
ISBN139789045200545
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Ontdek de culinaire pracht van een onontdekt eiland!

Nadat zij de Siciliaanse keuken van haar geheimen heeft ontdaan, stort Loes Janssen Miraglia zich in haar nieuwe boek op de Sardijnse keuken. De culinaire specialiteiten van deze tot op heden onontdekte Italiaanse eilandkeuken zijn van oudsher sterk beïnvloed door herders en boeren: veel geroosterd vlees, kazen, wilde kruiden en gedroogd brood dat de herders opgerold meenamen op hun eenzame omzwervingen in de bergen. Maar behalve deze cucina pastorale kent Sardinië ook een cucina marinara met talrijke visspecialiteiten. Vanzelfsprekend ontbreken ook originele pasta's, soepen, groentegerechten en zoete lekkernijen in vele soorten en smaken niet.

Net zoals voor haar met een Gourmand Award bekroonde boek Sicilicious heeft Janssen Miraglia voor Culinair Sardinië onderzoek gedaan naar de ontstaansgeschiedenis van de receptuur, de sagen en legenden die aan bijzondere gerechten ten grondslag liggen en de traditionele wijze van bereiden.

Bestellen

Bestel 'Culinair Sardinië' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.