'Dat wil je niet weten!'

-
Auteur: M. Slutter

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Mens & Maatschappij -
Cover van het boek ''Dat wil je niet weten!'' van M. Slutter
Uitgever Uitgeverij Swp B.V.
Uitgavejaar 2002
ISBN139789066654792
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

'Dat wil je niet weten!' is een veel gehoorde uitdrukking in het werk met (pre)justitiële jongeren.

Jongeren geven ermee aan dat er veel in hun leven is gebeurd dat zij moeilijk kunnen verdragen en dat soms ook het daglicht niet verdraagt. Zij stoppen 'het' liever weg. Daardoor ontstaat het gevaar dat zij steeds meer van zichzelf vervreemd raken, verharden en onbereikbaar worden. Het weer bereiken van deze jongeren en het creëren van binding is een weerbarstig gegeven.

De jongere worstelt daar mee, maar ook de samenleving. Binding voelen en ervaren vraagt immers iets van de directe omgeving: familie/ouders, vrienden, buurt. Daarnaast zijn werk en school belangrijk. Helaas vinden deze jongeren het vaak lastig om voor een vak te kiezen. Zij stellen hun keuze vaak lang uit. Dat komt onder meer omdat zij op sociaal pedagogische vlak al zoveel te verstouwen hebben, dat rustig werken aan hun toekomst een te lastige opgave is.

Dit boek beschrijft een leerwerkconcept, waarin de jongere zich leert te binden. Aan zichzelf, maar ook aan zijn directe omgeving en aan zijn begeleider. De begeleider krijgt concrete 'tools' aangereikt om deze band te ontwikkelen.

Bestellen

Bestel ''Dat wil je niet weten!'' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.