De logica van de politiek / druk 1

-
Auteur: G. Dierickx

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Mens & Maatschappij -
Cover van het boek 'De logica van de politiek / druk 1' van G. Dierickx
Uitgever Garant Uitgevers
Uitgavejaar 1999
ISBN905350818X
ISBN139789053508183
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De politieke wereld wordt almaar ingewikkelder. Daardoor verliezen steeds meer mensen de band met de politiek. In dit boek wordt gepleit voor een betere dialoog met de politici, door inzicht te bieden in het gecompliceerde proces dat politiek heet.

Het boek is opgebouwd uit drie delen. Een eerste deel handelt over politieke processen. Hoe verhoudt de politiek zich ten opzichte van bepaalde problemen, doelstellingen en conflicten? Hoe zit het met de factor "macht"? De politieke instellingen zijn aan de orde in het tweede deel. Intercursieve en integrale politiek komen aan bod, naast het begrip democratie in de politieke werkelijkheid. Het derde deel tenslotte gaat dieper in op de politieke actoren. De politieke elites, de publieke opinie, de administratie en de verschillende belangengroepen worden nader bekeken.

Deze vierde druk is uitgebreider dan de vorige, ter wille van de recente ontwikkelingen in de politieke werkelijkheid en in de politicologische literatuur. De auteur vergelijkt meer met de situatie in ons verleden en met onze buurlanden. Ook de politieke besluit- en beleidsvorming in de Europese Unie komt aan bod, toegespitst op de binnenlandse politiek.

Bestellen

Bestel 'De logica van de politiek / druk 1' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.