De lokvogel

-

de fatale geschiedenis van een informant tussen geheime dienst en terrorisme

Auteur: Stefan Aust

Categorie:Thrillers & Fantasy / Onderwerp: Literaire thrillers 353
Cover van het boek 'De lokvogel' van Stefan Aust
Uitgevers Lebowski, Overamstel Uitgevers
Uitgavejaar 2009
ISBN9048802814
ISBN139789048802814
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De lokvogel, de dood van een terrorist
Stefan Aust

Een hartverscheurend verhaal over een jonge terrorist die onder druk van de politie besluit verklikker te worden. Door de auteur van Het Baader Meinhof Complex.In de nacht van 4 op 5 juni 1974 vonden Amerikaanse soldaten in het Berliner Grunewald het lichaam van een stervende jongeman. Het ging om de 22-jarige Ulrich Schmücker, die tot de kringen van de Beweging van de Tweede Juni hoorde, en door leden van het kommando 'Schwarzer Juni' als verrader werd doodgeschoten, de eerste fememord (een moord door eigen rechter te spelen) in de geschiedenis van de Bondsrepubliek.

Schmücker werd door de Duitse politie 'gedraaid' nadat hij bij de voorbereidingen van een bomaanslag was gearresteerd. Dit is de officiële versie van het verhaal, die door Stefan Aust echter betwijfeld wordt.

Na Het Baader Meinhof Complex is het Aust opnieuw gelukt de lezer een geschiedenis van Duitsland voor te spiegelen waarin het hard tegen hard gaat: de tragedie-Schmücker versus de Duitse staat die er alles aan doet haar bemoeienissen met de executie te verdoezelen. Het heeft dan ook zestien procesjaren geduurd voor er duidelijkheid over de toedracht kwam: een mededader werd veroordeeld, de anderen vrijgesproken.

Bestellen

Bestel 'De lokvogel' bij Bol.com € 22,5 1-2 werkdagen
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.