De Lokvogel

-
Auteur: S. Aust

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Literaire thrillers 699
Cover van het boek 'De Lokvogel' van S. Aust
Uitgevers Dutch Media uitgevers, Dutch Media Books, Overamstel Uitgevers, Lebowski
Uitgavejaar 2010
ISBN139789048807789
TaalNederlands
TypeDigitaal boek

Samenvatting

De lokvogel, de dood van een terrorist
Stefan Aust

Een hartverscheurend verhaal over een jonge terrorist die onder druk van de politie besluit verklikker te worden. Door de auteur van Het Baader Meinhof Complex.In de nacht van 4 op 5 juni 1974 vonden Amerikaanse soldaten in het Berliner Grunewald het lichaam van een stervende jongeman. Het ging om de 22-jarige Ulrich Schmücker, die tot de kringen van de Beweging van de Tweede Juni hoorde, en door leden van het kommando 'Schwarzer Juni' als verrader werd doodgeschoten, de eerste fememord (een moord door eigen rechter te spelen) in de geschiedenis van de Bondsrepubliek.

Schmücker werd door de Duitse politie 'gedraaid' nadat hij bij de voorbereidingen van een bomaanslag was gearresteerd. Dit is de officiële versie van het verhaal, die door Stefan Aust echter betwijfeld wordt.

Na Het Baader Meinhof Complex is het Aust opnieuw gelukt de lezer een geschiedenis van Duitsland voor te spiegelen waarin het hard tegen hard gaat: de tragedie-Schmücker versus de Duitse staat die er alles aan doet haar bemoeienissen met de executie te verdoezelen. Het heeft dan ook zestien procesjaren geduurd voor er duidelijkheid over de toedracht kwam: een mededader werd veroordeeld, de anderen vrijgesproken.

Geschikt voor: Alle e-readers te koop bij bol.com (of compatible voor PDF of ePub). Telefoons en tablets met Google

Bestellen

Bestel 'De Lokvogel' bij Bol.com € 4,99 Ebook, direct te downloaden
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.