De lotus en de roos

-

Boeddhisme in dialoog met psychologie, godsdienst en ethiek

Auteur: Han de Wit

Categorie:Religie & Esoterie / Onderwerp: Esoterie 184
Cover van het boek 'De lotus en de roos' van Han de Wit
Uitgevers Uitgeverij Ten Have, Have, Ten
Uitgavejaar 1998
ISBN9039107327
ISBN139789039107324
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Welke antwoorden geeft het boeddhisme op levensvragen die in onze cultuur en in deze tijd aan de orde zijn? Hoe verhoudt de roos van waarachtige menselijkheid uit de westerse Cultuur zich tot de lotus van verlichting uit het boeddhisme?

Hoewel het boeddhisme in het Westen aan populariteit wint en er tal van klassieke teksten uit deze traditie in vertaling verschijnen, is het niet eenvoudig om daarin de weg te vinden naar antwoorden op vragen die nu voor ons essentieel zijn, Daarom treedt de auteur in dit boek in dialoog met het boeddhisme zelf: hij behandelt de centrale thema's ervan aan de hand van vragen vanuit de psychologie en psychotherapie en vanuit de christelijke en humanistische tradities. Maar ook vragen over ons concrete, dagelijkse bestaan komen aan bod: vragen over goed en kwaad, over levenswijsheid en verblinding, over levensvreugde en lijden.

Op een bijzonder boeiend en beeldende wijze wordt in dit boek de boeddhistische visie en levenshouding in dialoog met de onze toegankelijk gemaakt.

Bestellen

Bestel 'De lotus en de roos' bij Bol.com € 22,99 1-2 werkdagen
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.