De Lucht tussen mijn Vingers

-
Auteur: Gyuri Vergouw

Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Muziek -
Cover van het boek 'De Lucht tussen mijn Vingers' van Gyuri Vergouw
Uitgever Vergouw Publishing
Uitgavejaar 2004
ISBN9080531758
ISBN139789080531758
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Jimi Hendrix, Carl 'Blue Suede Shoes' Perkins en achtvoudig Grammy Award winnaar George Benson: zij zijn als luchtgitarist begonnen, lang voordat zij internationaal doorbraken. Zij staan hierin niet alleen. Veel latere blues- en rocklegenden groeiden op in arme omstandigheden in het zuiden van de Verenigde Staten ten tijde van de grote depressie in de jaren '30. Voor een gitaar was er geen geld. Het enige alternatief was de bezemsteel, een tennisracket of een zelfbouwgitaar bespelen. Het zijn deze gitaristen die de contouren van de hedendaagse popmuziek hebben bepaald.
Is luchtgitaarspelen daarom nu een serieuze kunstvorm, een sport of een hype? Deze wereldwijd eerste serieuze én luchtige studie naar de herkomst en de achtergronden van de luchtgitaar zoekt naar het antwoord door middel van interviews, literatuuronderzoek en een analyse van de muziekbeleving van 1900 tot heden.
Bekende en onbekende Nederlanders komen aan het woord over hun passie voor de luchtgitaar, onder wie Henk van Dorp, Jan Jaap van der Wal, Mart Smeets en de gitaristen David Hollestelle (Herman Brood & His Wild Romance) en Phil Tilli (Tröckener Kecks). Natuurlijk komen luchtgitaristen zelf ook aan het woord.
'De lucht tussen mijn vingers' biedt lezers een nieuwe kijk op de geschiedenis van de populaire muziek en geeft vele luister- en speeltips op het gebeid van de blues-, pop- en rockmuziek. Hieruit blijkt dat luchtgitaarspelen een cruciale rol speelt in de hedendaagse muziek.
Auteur Gyur Vergouw is auteur van diverse bestsellers op non-fictie gebied en is tevens organisator van het Nederlands Luchtgitaar Kampionschap. Hij heeft voor de nationale en internationale pers tekst en uitleg gegeven over het luchtgitaarspelen.

Bestellen

Bestel 'De Lucht tussen mijn Vingers' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.