De macht van vrouwen

-
Auteur: Yvonne Zonderop

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Mens & Maatschappij -
Cover van het boek 'De macht van vrouwen' van Yvonne Zonderop
Uitgever J.M. Meulenhoff
Uitgavejaar 2004
ISBN9029072709
ISBN139789029072700
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De opmars van vrouwen lijkt tot stilstand gekomen. Getalenteerde vrouwen geven hun carrière weer op voor hun kinderen en topmanagers klagen over het tekort aan vrouwen met pit. Tegelijkertijd vragen veel vrouwen zich af waarom hun baas hen niet waardeert en waarom ze niet verder komen in bedrijven en organisaties.
Met een nuchtere, onderzoekende blik test Volkskrant-journaliste Yvonne Zonderop de clichés in beide kampen op hun houdbaarheid. Zijn er vrouwen die elkaar het succes niet gunnen? Willen mannen echt niet 'met hun moeder' vergaderen? Hebben vrouwen in een softe omgeving meer kansen? En aan de andere kant: wat vinden kinderen er eigenlijk van als hun moeder de hele dag op hun lip zit?
In De macht van vrouwen ontziet Yvonne Zonderop niemand. Ze belicht alle oorzaken van dat merkwaardige fenomeen: dat de arbeidsparticipatie van vrouwen in Nederland, met name in hogere functies, nog steeds zoveel lager is dan in andere landen. Tegelijk laat ze zien hoe vrouwen macht kunnen verwerven, of beter: hoe ze hun macht effectiever kunnen aanwenden.

Bestellen

Bestel 'De macht van vrouwen' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.