De macht

-
Auteur: Ed van Eeden

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Literaire thrillers 1970
Cover van het boek 'De macht' van Ed van Eeden
Uitgevers Uitgeverij Link B.V., Link, Uitgeverij Link, Van Duuren Media
Uitgavejaar 2013
ISBN139789462320178
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

In de Utrechtse wijk Overvecht wordt het gekruisigde lijk van een jonge vrouw aangetroffen in een verlaten flat. Het gebouw staat op het punt om te worden afgebroken: op dezelfde plek moet de grootste moskee van Midden-Nederland gaan verrijzen. De moord roept felle reacties op onder de diverse bevolkingsgroepen in directe omgeving.

Ook de politieke partijen in de Domstad spelen direct in op de moordzaak. De omstreden burgemeestersverkiezingen staan immers voor de deur en de strijd om de zwevende kiezers is in volle gang. Verwijten vliegen over en weer, het grote moddergooien kan beginnen. Met felle uitspraken proberen de politieke leiders de volksgunst te winnen.

Tegen deze licht ontvlambare achtergrond moet inspecteur Fenny Folman, het grote talent binnen het Utrechtse rechercheteam, de moordenaar zien op te sporen. Zeer tegen haar zin heeft ze van hogerhand opgedragen gekregen daarbij nauw samen te werken met Steven van den Eijnden, een ervaren recherchepsycholoog van wie ze in haar opleidingstijd les heeft gehad.

De druk op de politie wordt nog vergroot als kort daarna een tweede lijk van een jonge vrouw wordt gevonden, op eenzelfde manier gekruisigd als het eerste slachtoffer.

Bestellen

Bestel 'De macht' bij Bol.com € 16,5 Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.