De man die naar Engeland wilde lopen

-
Auteur: Johan van Tilburg

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Verhalen -
Cover van het boek 'De man die naar Engeland wilde lopen' van Johan van Tilburg
Uitgever Brave New Books
Uitgavejaar 2014
ISBN139789402117684
TaalNederlands
TypeDigitaal boek

Samenvatting

De man die naar Engeland wilde lopen is het prozadebuut van Johan van Tilburg (1970). In 117 korte verhalen stuurt hij zijn protagonisten (mannen, vrouwen, oud, jong) naar alle uithoeken van Nederland en Europa, confronteert ze met de meest uiteenlopende situaties.

Tijdloze thema's zijn gegoten in eigentijds proza, waarbij de soepele schrijfstijl van Van Tilburg, gecombineerd met zijn subtiele ironie, uitnodigt om de verhalen nog eens te herlezen.

Een opmerkelijke ontmoeting met de Amerikaanse actrice Andie MacDowell op Texel. Een tenenkrommende viering van de 70e verjaardag van Sir Paul McCartney in The Royal Albert Hall, Londen. Een Hollandse toerist die om het leven komt, uitgerekend op de beroemde Penny Lane, Liverpool. Een gedenkwaardig optreden in een bekende latenight-talkshow op Nederland 1. Een ongebruikelijke tête-à-tête met de actrice Isabella Rossellini, op het filmfestival van Cannes. Een Nederlandse schrijver die op het punt staat de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst te nemen, desalniettemin ijlings uit Stockholm wegvlucht. En wat doet die beruchte `Oostenrijkse politicus' in een badhuis voor heren?

Laat u verrassen door de flexibele geest van de schrijver.

Geschikt voor: Alle e-readers te koop bij bol.com (of compatible voor PDF of ePub). Telefoons en tablets met Google

Bestellen

Bestel 'De man die naar Engeland wilde lopen' bij Bol.com € 9,95 Direct beschikbaar
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.