De mandala en de wereldreligies

-
Auteur: Toke Dampier

Categorie:Religie & Esoterie / Onderwerp: Esoterie -
Cover van het boek 'De mandala en de wereldreligies' van Toke Dampier
Uitgever Akasha
Uitgavejaar 2005
ISBN907724722X
ISBN139789077247228
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

In dit boek word je uitgenodigd een spirituele ontdekkingsreis te ondernemen en je al tekenend te verdiepen in de essentie van de grote wereldreligies. We starten de reis in het Midden-Oosten waar het jodendom, het christendom en de islam hun wortels hebben. Hierna reizen we door naar India, de bakermat van het boeddhisme en het land waar de mandala zijn oorsprong vindt. We vervolgen onze tocht naar China waar onder meer het confucianisme en het taoïsme worden aangehangen.
Het boek beschrijft het ontstaan en de essentie van de verschillende stromingen. Aan de hand van de vele getekende symbolen zie je de verschillen en de overeenkomsten tussen de religies. De symbolen zijn in een mandala geplaatst omdat deze vorm met zijn vaste basisstructuur bij uitstek geschikt is om een ordening te creëren in de vele aspecten van de verschillende geloofsrichtingen.
Het boek nodigt uit om zelf een keuze te maken uit de aangeboden voorbeelden en hiervan een mandala in eigen stijl te creëren. Op die manier is het mogelijk te onderzoeken welke symbolen en beelden voor jou als lezer uitdrukking geven aan de kern van een religie.

Bestellen

Bestel 'De mandala en de wereldreligies' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.