'Fijn dat ik dat nog weet' / Handleiding

-
Auteur: Alice Beernink

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Geneeskunde -
Cover van het boek ''Fijn dat ik dat nog weet' / Handleiding' van Alice Beernink
Uitgevers Hb Uitgevers (Vh. Intro), Hb Uitgevers
Uitgavejaar 1999
ISBN9055740500
ISBN139789055740505
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

In de activiteitenbegeleiding met ouderen, zowel op psychogeriatrische als op somatische afdelingen in verpleeg- en/of verzorgingshuizen en in de dagbehandeling, neemt de geheugentraining een voorname plaats in. De klassieke geheugenactiviteiten, waarin concentratie en ordening centraal staan, worden daarbij zowel door begeleiders als deelnemers meer en meer als te eenzijdig en beperkt ervaren. Vandaar dat de auteurs van Fijn dat ik dat nog weet, waar deze handleiding bij hoort, hebben gekozen voor een thematische aanpak.

Er worden tien thema"s aangeboden, waaronder feestdagen, eten en drinken, de tuin, politiek, die bestaan uit lessen volgens een vast stramien: realiteitsoriëntatie, indeling en terugblik, oefeningen, afsluiting. Daarnaast worden ook andere vaardigheden aangesproken, onder meer vergelijkingen maken, concentreren, ordenen en logisch denken.
Het materiaal is overzichtelijk, mooi geïllustreerd, gemakkelijk te gebruiken naast andere activiteiten en het biedt veel leuke en zinvolle nieuwe ideeën voor de dagbesteding van ouderen. Een waardevol werkboek voor de activiteitenbegeleider.

Handleiding en werkmap zijn ook als complete set verkrijgbaar. Klik voor meer informatie op de betreffende link bij aanverwante relevante titels.

Trefwoorden: geheugenactivering, geheugenoefening, geheugentraining, ouderenactiviteiten

Bestellen

Bestel ''Fijn dat ik dat nog weet' / Handleiding' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.