Glasfabriek Leerdam / 1915-1934

-

De Kunstnijverheidscollectie Van De Glasfabriek Leerdam 1915-1934

Auteur: Thimo te Duits

Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Kunst & Cultuur overig 2
Cover van het boek 'Glasfabriek Leerdam / 1915-1934' van Thimo te Duits
Uitgever WBOOKS
Uitgavejaar 1999
ISBN9040092613
ISBN139789040092619
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Met een ongekend enthousiasme heeft de Glasfabriek 'Leerdam' vanaf 1915 tot ver in de jaren dertig kunstenaars, architecten en ontwerpers ingezet die een bijdrage leverden aan de beroemde kunstnijverheidscollectie. Vooraanstaande kunstenaars als H.P. Berlage, K.P.C. de Bazel, Cornelis de Lorm, Chris Lebeau, Jaap Gidding en Chris Lanooy waren jarenlang aan de fabriek verbonden. De vaste ontwerper A.D. Copier zou gezichtsbepalend voor 'Leerdam' worden met beroemde ontwerpen zoals het 'Gilde'-servies.
De publicatie biedt inzicht in de samenstelling van de collectie die varieert van ontbijtservies tot radiatordop, van bowlstel tot likeurkaraf en van wijnglas tot 'Leerdam-Unica'. Aan de hand van de uitgebreide collectie van Museum Boymans Van Beuningen, die zowel voorwerpen als documentatiemateriaal omvat, passeren talrijke hoogtepunten de revue.
Deze nieuwe uitgave is bij uitstek van belang voor de talrijke liefhebbers en verzamelaars van 'Leerdam'-glaswerk. De 'Leerdam'-kenner Thimo te Duits zal vele nieuwe wetenswaardigheden en inzichten presenteren.

Bestellen

Bestel 'Glasfabriek Leerdam / 1915-1934' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.