Hardlopen voor vrouwen

-
Auteur: Bert Kerkhof

Categorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Sport & Hobby overig -
Cover van het boek 'Hardlopen voor vrouwen' van Bert Kerkhof
Uitgevers Arbeiderspers, De Arbeiderspers, Singel Uitgeverijen
Uitgavejaar 2009
ISBN9029567597
ISBN139789029567596
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Er is al veel geschreven over hardlopen, maar vrijwel altijd in algemene zin of toegesneden op de mannelijke loper. Voor vrouwen is hardlopen echter in allerlei opzichten iets anders dan voor mannen. Een vrouw heeft een andere hormoonhuishouding, heeft borsten en kan kinderen krijgen. En dat alles maakt dat vrouwen deels ook anders denken en lopen.
In Hardlopen voor vrouwen geeft Barbara Kerkhof behalve uitleg over techniek en training ook talloze tips en aanwijzingen om het hardlopen zo plezierig en gezond mogelijk te maken. Hoe kun je het hardlopen (met behulp van schema's of door aansluiting in een loopgroep) verantwoord opbouwen? Hoe zit het met voeding en wedstrijdvoorbereiding? Wat te doen tijdens een zwangerschap en hoe het lopen weer op te pakken na een bevalling? Hoe combineer je het lopen met werk en gezin? Welke sportbeha past je het beste? Dat zijn enkele van de vele vragen waarop dit boek antwoord geeft.
In Hardlopen voor vrouwen worden daarnaast de ervaringen geciteerd van diverse vrouwen van verschillende leeftijd, achtergrond en prestatieniveau. Ook zijn in het boek interviews opgenomen met bekende harlopende vrouwen als Ida van Belle, Suzanne Bosman, Jessica Durlacher, Adriƫnne Herzog, Marike Jager, Merel de Knegt, Leontien van Moorsel, Simone Theelen en Gerda Verburg.

Bestellen

Bestel 'Hardlopen voor vrouwen' bij Bol.com € 19,95 Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.