Hardlopen zonder blessures / druk 1

-
Auteur: Tjitte Kamminga

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Geneeskunde -
Cover van het boek 'Hardlopen zonder blessures / druk 1' van Tjitte Kamminga
Uitgever Reed Business
Uitgavejaar 2000
ISBN9035222091
ISBN139789035222090
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Blessures! Bijna elke sporter krijgt er vroeg of laat mee te maken. Veel blessures ontstaan door verkeerde loopbewegingen.

Centraal in dit boek staat het op de juiste manier hardlopen. Het hoe en waarom van een warming-up en een logische trainingsopbouw worden helder uiteengezet. Trainers in alle takken van sport waarin hardlopen een belangrijke plaats inneemt, hebben hiermee te maken.

In Hardlopen zonder blessures vindt u volop informatie over het voorkomen van blessures maar ook over het starten van de training na een blessure. Daarvoor is allereerst kennis nodig over de bouw en het functioneren van het bewegingsapparaat tijdens het hardlopen: welke eisen moet men stellen aan het schoeisel en is het nu wel of niet zinvol om correcties aan te brengen. Met deze kennis krijgt u zicht op het ontstaan van blessures en het mogelijke herstel ervan.

Het boek is opgebouwd uit drie delen. Het eerste deel geeft de noodzakelijke theoretische achtergrond en informatie over het te kiezen schoeisel. Deel twee is praktischer van aard. Hoe kan men verantwoord lopen met een blessure en wat zijn de eisen die aan een goede warming-up, loopactiviteit en cooling-down gesteld kunnen worden? In het laatste deel komt de uitvoering aan de orde, op de atletiekbaan, op de weg, maar ook op gras (starten na een blessure!). Aan de preventie van blessures en het hardlopen met een blessure wordt ruim aandacht besteed.
In een bijlage staan een vragenlijst en bewegingsonderzoek voor een klachtenanalyse.

Auteur Tjitte Kamminga is fysiotherapeut, manueel therapeut en atletiektrainer. Hardlopen zonder blessures toont de praktijk van het hardlopen vanuit allerlei invalshoeken, niet in de laatste plaats gezien door het oog van de atletiektrainer. Vakjargon laat hij achterwege, waardoor het een uitermate geschikt boek is voor alle (geblesseerde) hardlopers, looptrainers binnen diverse sportdisciplines en sportfysiotherapeuten.

Bestellen

Bestel 'Hardlopen zonder blessures / druk 1' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.