Health Counseling / druk 4

-
Auteurs: R. Borgers, Frans M. Gerards

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Geneeskunde 918
Cover van het boek 'Health Counseling / druk 4' van R. Borgers en Frans M. Gerards
Uitgever Boom Lemma uitgevers
Uitgavejaar 2006
ISBN902441718X
ISBN139789024417186
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

In de gezondheidszorg is de zorg voor de patiënt verdeeld over verschillende disciplines. Om tot een optimale zorg te komen, worden, naast onderzoek en behandeling, veelvuldig adviezen aan de patiënt verstrekt. Wetenschappelijk onderzoek toont echter aan dat de meeste adviezen niet worden opgevolgd. Dit leidt er onder meer toe dat bepaalde behandelingsdoelen niet worden bereikt.

De belangrijkste oorzaak van deze therapie-ontrouw, zo toont onderzoek aan, is het tekortschieten van de begeleiding die de patiënt ontvangt zodra hij een gezondheidsadvies krijgt. Tot op heden bestaat er geen studieboek dat deze thematiek systematisch aan de orde stelt. In deze lacune voorziet dit boek. Naast theoretische inzichten worden in dit boek vooral strategieën en technieken besproken, die aan medici, paramedici en verpleegkundigen een leidraad bieden voor een gerichte en systematische begeleiding van het geadviseerde gedrag op de lange termijn.

De opzet van dit boek, met achter ieder hoofdstuk kennisvragen en praktische opdrachten ter verwerking van de bestudeerde stof, maken van dit boek een complete inleiding in de systematiek van het (para)medische en verpleegkundige adviesgesprek.

Het boek, dat inmiddels toe is aan een vierde, geheel herziene druk, is met name geschreven voor studenten die zich voorbereiden op een beroep in de medische, paramedische of verpleegkundige zorg. Maar ook voor hun docenten en voor degenen die al in de patiëntenzorg werkzaam zijn, zal dit boek interessante inzichten beiden voor de dagelijkse adviespraktijk.
Bestellen

Bestel 'Health Counseling / druk 4' bij Bol.com € 41,95 Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.