Het Rijk van de Bok

-
Auteur: J. Vis

Categorie:Thrillers & Fantasy / Onderwerp: Thrillers & Fantasy overig 161
Cover van het boek 'Het Rijk van de Bok' van J. Vis
Uitgever Ellessy Crime
Uitgavejaar 2007
ISBN9076968942
ISBN139789076968940
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Begin December 2001 heeft analist Ron Verbeek (37) een blind date. Hij hoopt dat het Sandra F. (35) is, een aantrekkelijke kraamverpleegster. De volgende avond verdwijnt hij spoorloos. Justitie arresteert Sandra's vriendje Max Spaan (57). In zijn auto zit een bloedvlekje van Ron.
Eind maart 2002 wordt Ron's lichaam in een polderbos gevonden. Hoewel de lijkschouwing uitwijst dat er geen geweld is gebruikt oordeelt de rechtbank dat Max Ron levens heeft begraven en veroordeelt hem tot twintig jaar cel. Dit was geen moord, maar een bizarre samenloop van omstandigheden die justitie verleidde tot een opzienbarend geval van tunnelvisie.
Wat is er mis met onze rechtsstaat? Het gaat niet om de waarheid, maar om de veroordeling en om die rond te krijgen is alles geoorloofd.

Een beklemmend boek over een rechterlijke dwaling. Jacob Vis legt in deze kroniek het falen van onze rechtspraak bloot en voert de lezer mee in een fascinerende speurtocht naar de waarheid. Die moet uiteindelijk leiden naar gerechtigheid: vrijheid voor Max Spaan.

Bestellen

Bestel 'Het Rijk van de Bok' bij Bol.com € 18,5 1-2 werkdagen
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.