'Ik raak alles kwijt'. De prijs van ouderdom

-

De prijs van ouderdom

Auteur: Marianne Asman

Categorie:Gezondheid & Psychologie / Onderwerp: Populaire psychologie 1735
Cover van het boek ''Ik raak alles kwijt'. De prijs van ouderdom' van Marianne Asman
Uitgevers Scriptum, Scriptum Psychologie
Uitgavejaar 2011
ISBN139789055948383
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

In 'Ik raak alles kwijt' schetst Marianne Asman een ontroerend portret van haar vader, bij wie na een moeizame zoektocht door de zorg frontotemporale dementie wordt vastgesteld. Vanaf de diagnose tot aan haar vaders dood begeleidt ze hem liefdevol. Ze volgt zijn ziekteproces op de voet en probeert, wanneer hij afhankelijk van de omgeving wordt, hulp te krijgen. Ze krijg te maken met de 'eilandjesmentaliteit' in de gezondheidszorg en ziet de familieverhoudingen scherp bevestigd. Uiteindelijk staat ze, samen met haar moeder, alleen aan het bed van haar vader.

Openhartig vertelt ze over haar ervaringen en de uitputtingsslag als mantelzorger – hoe kun je staande blijven in de zorgrelatie? – en biedt daarmee medemantelzorgers een steun in de rug. Tegelijkertijd reikt ze informatie aan over het ziekteproces en het verloop ervan, de soort dementie, het omgaan met gedragsproblemen en geheugenstoornissen, en de rol van de professionals, zorgaanbieders en beleidsmakers. 
Een indringend verhaal, en herkenbaar voor iedereen die met dementie te maken heeft als getroffene, familielid of partner, of als professional.

Marianne Asman is orthopedagoog en werkt als zelfstandig adviseur en trainster op het gebied van sociale vaardigheden en faalangstreductie. Ze begeleidt individuen en groepen bij uiteenlopende problemen. 

Bestellen

Bestel ''Ik raak alles kwijt'. De prijs van ouderdom' bij Bol.com € 16 Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.