In de greep van de Everest

-

het ware verhaal achter de fatale expeditie van mallory en irvine

Auteurs: M. MacKenzie, Mark MacKenzie

Categorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Bergsport 19
Cover van het boek 'In de greep van de Everest' van M. MacKenzie en Mark MacKenzie
Uitgevers Carrera, Carrera
Uitgavejaar 2009
ISBN139789048803118
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De Mount Everest was voor George Mallory een onmogelijke droom. Voor deze gentleman en avonturier was het een obsessie om de berg der bergen te bedwingen. In 1924 deden Mallory en zijn klimpartner Sandy Irvine een poging de top te bereiken. Ze verdwenen voor eeuwig in de wolken die de berg omringen. Zouden ze de top hebben bereikt of niet? Het werd het grootste mysterie in de bergsport.

Vijfenzeventig jaar later deed Conrad Anker een buitengewone ontdekking. Op de noordzijde van de Everest ontdekte hij het bevroren lichaam van George Mallory. Verschillende zaken op zijn uitrusting deden vermoeden dat Mallory inderdaad de top zou hebben bereikt. Maar de route die hij zou hebben genomen, was sindsdien niet meer begaan door klimmers zonder moderne uitrusting. Was het mogelijk?

Om hierachter te komen ging Anker terug naar de Everest, met als partner een waaghals, de jonge 'rockster' van het klimmen, Leo Houlding. Ze droegen dezelfde kleding en uitrusting als Mallory in 1924 gedragen kon hebben en gingen op weg. Hoewel het lot van George Mallory hen voortdurend deed beseffen hoe machtig de berg kan zijn, wisten ze dat ze tot het uiterste zouden moeten gaan om het grootste mysterie van de Mount Everest te kunnen oplossen.

Bestellen

Bestel 'In de greep van de Everest' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.