Jodenvervolging in Nederland,Frankrijk en Belgie 1940-1945

-

Overeenkomsten, verschillen, oorzaken

Auteurs: Pieter Griffioen, R. Zeller

Categorie:Geschiedenis & Politiek / Onderwerp: Geschiedenis & Politiek overig 34
Cover van het boek 'Jodenvervolging in Nederland,Frankrijk en Belgie 1940-1945' van Pieter Griffioen en R. Zeller
Uitgevers Uitgeverij Boom, Uitgeverij Boom, Boom
Uitgavejaar 1910
ISBN139789085068112
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Waarom zijn er tijdens de Tweede Wereldoorlog meer joden uit Nederland gedeporteerd en vermoord dan uit andere West-Europese landen? Op deze schrijnende vraag geeft Jodenvervolging in Nederland, Frankrijk en België eindelijk antwoord.
Tientallen jaren hebben historici zich beziggehouden met het opmerkelijke verschil in de percentages omgekomen joden uit Nederland (ongeveer 75%) en landen als België (40%) en Frankrijk (25%). De historici Griffioen en Zeller doen in dit boek uitspraken over deze kwestie, waarbij zij zich voor het eerst baseren op grondig en toegespitst onderzoek. Ze hebben gekeken naar de overeenkomsten en verschillen in het bestuur van de bezetters in Nederland, Frankrijk en België, de houding van de overheden en de bevolking en de mogelijkheden van de joodse bevolkingsgroepen om aan vervolging te ontkomen. Griffioen en Zeller voorzien met hun onderzoek in een diep gevoelde behoefte, zowel wetenschappelijk als maatschappelijk.

Bestellen

Bestel 'Jodenvervolging in Nederland,Frankrijk en Belgie 1940-1945' bij Bol.com € 69,9 Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.