Keukens aller landen...

-

een smakelijke historie

Auteur: Lucas Catherine

Categorie:Geschiedenis & Politiek / Onderwerp: Geschiedenis & Politiek overig 133
Cover van het boek 'Keukens aller landen...' van Lucas Catherine
Uitgevers Epo, Uitgeverij, Epo
Uitgavejaar 1998
ISBN9064450552
ISBN139789064450556
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Lucas Catherine leerde koken in Brussel en eten bij Chinezen, Arabieren en Indiërs. Hij vond die vreemde keukens lekker. Bij nader proeven bleek er nogal wat gemeenschappelijks met onze keuken in te zitten. Daarover gaat dit boek. Beginvraag: vanwaar komen onze basisingrediënten zoals graan, olie, boter, suiker, tomaten, aardappelen? En verder: Hoe Vlaams zijn onze stoofkarbonaden? Hoelang eten wij al biefstuk friet? Het boek zit vol verrassingen. Rijst komt niet uit China maar uit Indië. En pasta is geen Italiaanse maar een Turks-Mongoolse uitvinding. Onze asperges à la flamande komen oorspronkelijk uit Bagdad en het Veurnes potjesvlees ook. Het koninginnenhapje is een verre neef van de Marokkaanse bastilla die op haar beurt haar bladerdeeg uit Oezbekistan importeerde. Is onze keuken dan zo Belgisch? En waarom is de Hollandse keuken zo slecht?

Bestellen

Bestel 'Keukens aller landen...' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.