Kleine Gids verkiezingen 2009

-
Auteur: Ruud Heemskerk

Categorie:Business / Onderwerp: Business overig 262
Cover van het boek 'Kleine Gids verkiezingen 2009' van Ruud Heemskerk
Uitgevers Kluwer, Kluwer, Wolters Kluwer Nederland B.V.
Uitgavejaar 2010
ISBN139789013069853
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De Kleine Gids Verkiezingen is een handzaam en praktisch boek over verkiezingen in de breedste zin van het woord. Aan bod komen niet alleen de 'bekende' verkiezingen voor de Tweede Kamer, maar ook die voor de gemeenteraad, de Provinciale Verkiezingen en andere verkiezingen zoals die voor het waterschap en de Europese Unie. Hoewel voor velen verkiezingen niet meer zijn dan het moment waarop de oproepkaart in de bus valt en of het moment waarop er gestemd kan worden, gaat het bij verkiezingen natuurlijk niet alleen om het kiezen. Het gaat ook om het gekozen worden.

Voor degene die altijd al iets heeft willen doen op lokaal niveau geeft deze gids inzicht in de vele administratieve handelingen die moeten worden verricht om daadwerkelijk in de bankjes van bijvoorbeeld de gemeenteraad te kunnen zitten.

Kiesrecht en politiek zijn nauw aan elkaar verwant, het houdt de gemoederen altijd bezig. In de jaren zeventig was dat bijvoorbeeld de opkomst van extreem rechtse partijen zoals de Nederlandse Volksunie, de Centrumpartij en de Centrumdemocraten van Janmaat. Het Fortuynisme is onder tussen een stroming geworden waar veel lokale groeperingen op meeliften en ook Wilders houdt veel mensen bezig. Toch gaat deze kleine gids daar niet direct over. De Kleine Gids Verkiezingen gaat over het recht om te stemmen en gekozen te worden. Daarbij geeft deze gids inzicht in de geschiedenis rondom het Nederlandse kiesrecht en kan de gids een goede handleiding zijn in het proces van kiezen of gekozen te worden. De Kleine Gids Verkiezingen, moeilijke zaken, makkelijk uitgelegd.

Bestellen

Bestel 'Kleine Gids verkiezingen 2009' bij Bol.com € 24,99 Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis.
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.