Maankalender / 2011

-

voeding, relaties, tuinieren, gezondheid

Auteur: M. Hess-van Klaveren

Categorie:Religie & Esoterie / Onderwerp: Astrologie 159
Cover van het boek 'Maankalender / 2011' van M. Hess-van Klaveren
Uitgever Hajefa
Uitgavejaar 2010
ISBN139789077677322
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

In deze Maankalender staat informatie over de invloed van de maan op ons dagelijks leven. Naast tips over gezondheid, voeding, relaties en tuinieren vind je ook op welke dagen persoonlijke huidverzorging het beste effect heeft. Wat het beste tijdstip is om te solliciteren, uitstapjes te maken, gras te maaien, en zelfs de huishoudelijke karweitjes soepeler te laten verlopen. Veel voorkomende activiteiten worden met een symbool aangegeven.

Verder vind je allerlei tips en adviezen die je dagelijks kunt toepassen en zo je eigen bioritme kunt ontdekken. Heb je tijdens wassende maan veel energie en ben je tijdens afnemende maan rustiger dan volg je de natuur.

Onze voorouders hadden geen andere tijdsindeling dan die de natuur hen gaf. Met behulp van de zon konden zij een jaar indelen in seizoenen. Het bepalen van gunstige handelingen, maar ook zaai- en planttijden moesten exacter aangegeven worden. Dit werd met behulp van de Maankalender gedaan. De Maankalender was en is belangrijk voor het dagelijks gebruik. Onbewust volgen we vaak deze invloeden. Veel feesten worden gevierd aan de hand van de maanstand. Ook nu is het een goed instrument om feesten en belangrijke gebeurtenissen te plannen.

Per dag wordt aangegeven:
- de tijden van opkomst en ondergang van de Zon en de Maan;
- de Maanfasen;
- de energie van de dag: stijgend of dalend;
- Wat voor soort dag het is: Tijdens bladdagen kun je bladgroenten eten, op bloemdagen de bloemen verzorgen. Bloemen eten is nog geen algemeen bekend fenomeen in Nederland. Tijdens worteldagen zijn ondergronds groeiende groenten goed en op de vruchtdagen verwen je je lichaam met extra fruit.

Bestellen

Bestel 'Maankalender / 2011' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.