Maankalender / 2014

-

voeding, relaties, tuinieren, gezondheid

Auteur: Marjanne Hess-Van Klaveren

Categorie:Religie & Esoterie / Onderwerp: Astrologie 195
Cover van het boek 'Maankalender / 2014' van Marjanne Hess-Van Klaveren
Uitgever Hajefa
Uitgavejaar 2013
ISBN139789077677643
TaalNederlands
TypeOther Formats

Samenvatting

In de maankalender staat informatie over de invloed van de maan op ons dagelijks leven. Als je de cyclus van de maan volgt leef je volgens een natuurlijk ritme, wat rust en ontspanning brengt in je levensstijl. Voor elke bezigheid is er een gunstig tijdstip, zo zijn er volgens de maan gunstige dagen om je planning op te zetten, je administratie, huishouden of bankzaken te doen, zakelijke afspraken te maken, voor cultuur en theaterbezoek, muziek, reizen, maar ook voor relaties, oefeningen, massages, lichaams- of haarverzorging en meditaties.

Verder is in deze maankalender informatie verwerkt van onder andere een astroloog/natuurfotograaf, een journaliste/astrologe en een linguïstische wetenschapper en is als een reis langs veel (oude) culturen die dagelijks leefde en nu nog leven met de maanfasen.

De maan geeft ritme aan de natuur in de vier seizoenen. Zo zijn er gunstige dagen om te tuinieren, zoals grasmaaien, groenten en fruit te zaaien en te planten of voor het poten van aardappelen. Bovendien zijn er gunstige tijden om groenten en fruit te oogsten, te bewaren, op te slaan of om direct te consumeren, of om samen met je paard en/of hond te trainen, hoeven en nagels te verzorgen en stallen te verschonen.

Met de maanfasen kun je dagen inplannen die het zinvol maken om actief te zijn en dagen dat je je terug kan trekken. Met het volgen van de maankalender komt er weer een oud, meer natuurlijk ritme terug in ons leven. Je kunt hierdoor meegaan met de stroom, de maancyclus en de vier seizoenen. Verder staan in de maankalender tips over voeding, gezondheid, relaties en tuinieren.

Per dag wordt aangegeven:
*de tijden van opkomst en ondergang van de Zon en de Maan;
*de Maanfasen;
*de energie van de dag: stijgend of dalend;
*de afhoudende maan
*Wat voor soort dag het is: Tijdens bladdagen kun je bladgroenten eten, op bloemdagen de bloemen verzorgen. Bloemen eten is nog geen algemeen bekend fenomeen in Nederland. Tijdens worteldagen zijn ondergronds groeiende groenten goed en op de vruchtdagen verwen je je lichaam met extra fruit.

Bestellen

Bestel 'Maankalender / 2014' bij Bol.com € 15,95 Op werkdagen besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis.
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.