Mali / Burkina Faso

-
Auteur: Bas Vlugt

Categorie:Reizen & Talen / Onderwerp: Reisgidsen 213
Cover van het boek 'Mali / Burkina Faso' van Bas Vlugt
Uitgevers Gottmer Uitgevers Groep b.v., Gottmer Uitgevers Groep, Gottmer/Becht
Uitgavejaar 2004
ISBN9025737218
ISBN139789025737214
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Mali en Burkina Faso liggen in het deel van Afrika dat wordt aangeduid als de Sahel: een bijzonder gebied waar Arabisch-islamitische culturen uit het noorden en Afrikaans-animistische culturen uit het zuiden elkaar ontmoeten. Soms geeft de noordelijke cultuur de doorslag, soms de zuidelijke, maar je treft in de Sahel meestal een boeiende mengvorm van culturen aan.

Op het platteland van Mali en Burkina Faso is de traditionele volkerensamenstelling nog grotendeels bewaard gebleven. Hier leiden de Peul met hun kuddes koeien nog steeds een nomadisch bestaan, net als de Toeareg met hun geiten en kamelen.
Een van de meest tot de verbeelding sprekende volkeren van de Sahel zijn de Dogon, die hun volstrekt unieke cultuur tot op de dag van vandaag hebben weten te behouden.

Het leven in de Sahel speelt zich voor een belangrijk deel af op en langs de Niger, de levensader van West-Afrika. Aan de oevers van deze rivier liggen eeuwenoude steden als Ségou, Djenné en Timboektoe.

In Mali en Burkina Faso kun je je nog een ontdekkingsreiziger voelen als je in de dorpen en op de markten het leven van alledag meemaakt of op een Nigerstomer onbekende oevers tegemoet vaart.
De vele sfeervolle foto's in deze gids brengen je alvast in de goede stemming.

Bestellen

Bestel 'Mali / Burkina Faso' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.