man die niet bestond

-
Auteur: E. Montagu

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Historische romans 24
Cover van het boek 'man die niet bestond' van E. Montagu
Uitgevers Uitgeverij het Spectrum, Spectrum
Uitgavejaar 2008
ISBN9031507725
ISBN139789031507726
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Nog voor de Geallieerden Noord-Afrika in hun macht hadden, werden er al plannen beraamd voor de invasie van Sicilië. Het zou heel wat levens besparen als men de Duitsers in de waan kon brengen, dat Sicilië niet het doel was. Een speciaal comité verbonden aan de Britse Inlichtingendienst broedde een fantastisch en enigszins luguber plan uit, dat "Operation Mincemeat" genoemd werd.
In tegenstelling tot de film die onder vrijwel gelijkluidende titel ook in ons land bekendheid kreeg, maar die voor een groot gedeelte niet op de werkelijkheid bewust en die ook de fijne knepen van het werk van de Geheime Dienst niet volledig tot hun recht laat komen, geeft hier een daar hoofdfiguren een exact en waarheidsgetrouw verslag. Men ontdekt hier hoe aan allerlei schijnbaar onnozele kleinigheden en futiliteiten moest worden gedacht, waarvan een gewoon mens zelfs niet gedroomd zou hebben, maar die stuk voor stuk noodzakelijk waren. Er mocht letterlijk geen enkele bijzonderheid over het hoofd gezien worden.
Een plan uit te broeden en het uitvoeren zijn twee verschillende zaken. Men ontmoet allerlei moeilijkheden en komt voor onvoorziene verrassingen te staan. Maar ten slotte slaagt het plan schitterend. Aan de hand van buitgemaakte documenten kunnen we hier volgen hoe en waarom de Duitsers er hals over kop ingevlogen. De vele interessante foto's geven een kijkje achter de schermen van de anders hermetisch afgesloten wereld van geheime diensten en spionage. Zo hoort, dan slaat hier de werkelijkheid alle verzinsel met vele lengten.

Bestellen

Bestel 'man die niet bestond' bij Bol.com € 20 Uiterlijk 21 juli in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.